En fika evolution

Alla ska kunna fika varje dag

Unbakery är ditt alternativ till det klassiska fikat. Vi har ett motto: Alla ska kunna fika varje dag och bara må bra av det! Dina gäster förtjänar att njuta varje dag. Och de förtjänar att må bra – idag, imorgon och resten livet.

Trots att vårt land genomgått en riktig hälsoboom är det fortfarande väldigt svårt att hitta näringsrika bakverk och desserter. Det vill vi på Unbakery ändra på.

och må riktigt bra av det

Vår vision är att alla ska kunna äta och fika riktigt gott varje dag– och samtidigt må riktigt bra av det. Därför byter vi ut det vita, raffinerade sockret mot bär, dadlar och frukt i våra bakverk. Och därför använder vi nötter och fröer istället för mjöl och vegetabiliska oljor istället för mejeriprodukter. Det blir ju så mycket bättre för kroppen. Och dessutom ofta mycket, mycket godare.

I fabriken

Fabriken är vårt hjärta och vår stolthet. Alla våra bakverk och bars produceras i vår helt nya fabrik som invigdes i september 2020. Fabriken består av två parallella linjer för hantering av flera olika kategorier samtidigt. Till stöd för produktionen har vi förutom vår fantastiska personal också en modern förpackningslinje där vi förpackar all legoproduktion som går ute till våra kunder via deras egna distributionskanaler. 

Eko-certifiering

EUs förordning för ekologisk produktion, EG 834/2007, är basen för de ekologiska reglerna. En certifiering enligt EUs regler ger företaget rätt att använda logotypen för ekologisk produktion, EU-lövet. Märkningen är obligatorisk på förpackningar sen den 1 juli 2010.

fssc2200

Snart är vi bäst i klassen! Vi ställer marknadens högsta krav på oss själva för att garantera en säker livsmedelsproduktion. För att säkra produkter ska bli en självklarhet är det nödvändigt med systematik, styrning och dokumentation. I det arbetet är ISO 22000 ett värdefullt stöd.

Att bedriva sitt företags verksamhet enligt ISO 22000 innebär att man systematiskt styr och dokumenterar sitt kvalitets- och säkerhetsarbete. Men det för också med sig säkrare en effektivare produktion.

Arbetet pågått med certifiering och fabriken beräknas vara certifierad enligt högst livsmedelsstandarden under våren 2021.

Frågor och svar

Alla våra bakverk fryses ned som en del i tillverkningsprocessen, och håller i upp till 6 månader i frysen. 

Alla våra bakverk är redo att ätas ungefär 10 minuter efter upptining.

Bakelserna håller i upp till 4 dagar i kylen, och brownies och bollar upp till 7 dagar. 

Samtliga av våra bakverk tillverkas i samma lokaler där vi hanterar nötter. Vi har två produkter som tillverkas utan nötter för de som är känsliga mot nötter men ändå kan äta märkt “med spår av”.

Bakverken levereras via frystransport, antingen i vår egen bil, eller via fraktbolag.

Just nu går våra leveranser en gång per vecka i hela landet.

Eftersom våra bakverk både levereras frysta, och har lång hållbarhet är det enkelt att ha ungefär en veckas åtgång i frysen. På det sättet håller vi tillsammans nere transporterna.

Kontakta oss

FABRIK OCH KONTOR
Lyftkransvägen 15
142 50 Skogås

UNBAKERY.SE

FÖLJ OSS I VÅRA SOCIALA KANALER