Valentine Cupcakes (Raw)

Ingredienser till botten

  • 1,5 dl mandel
  • 1 dl kokos
  • 125g dadlar
  • 1 dl kakao
  • En nypa salt

Ingredienser till fyllning

  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 dl rissirap (alt agavesirap)
  • 1,5 dl kokosolja
  • 1 krm vaniljextrakt (alt 2 krm vaniljpulver )
  • 0,5 dl frysta hallon (ta fram och låt tina)
  • 1 msk rödbetsjuice (endast för färg)
  • Ev lite vatten

Ingredienser till dekoration

  • Mixa en del av vaniljfyllningen med tinade hallon och rödbetsjuice

Gör så här:

  1. Börja med att göra degen till botten. Häll i alla torra ingredienser och mixa i en matberedare. Tillsätt dadlarna och mixa igen till en slät deg.
  2. Tryck ut degen i små cupcakes-formar.
  3. Mixa sedan blötlagda cashewnötter, sirap, citron samt vanilj till en slät smet. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten känns för tjock för att kunna blandas.
  4. Häll i kokosoljan och mixa igen.
  5. Häll smeten i varje cupcake-form. Obs! Spara ca 1dl av smeten till dekoration.
  6. Mixa dekorationssmeten med hallon och rödbetsjuice, så att den får en fin rosa färg.
  7. Klicka ut små prickar av smeten på dina cupcakes (ju större klickar du gör, desto större blir storleken på dina hjärtan).
  8. Forma små hjärtan i smeten genom att dra en tandpetare rakt genom prickarna.
  9. Ställ i frysen

Voilá! Dina små underverk är klara att servera.

//Malin

RÅVAROR FÖR RECEPTET