Raw Mozartkulor

Ingredienser till 20st:

Mandelmassa

  • 3 dl mandlar
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 dl rissirap/agavesirap
  • 0,5 d smält kokosolja
  • 1⁄2 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt

Choklad

  • 1 dl smält kakaosmör (ca 60 g stelnad)
  • 1 dl kakao
  • 0,75 dl rissirap/agavesirap
  • 1⁄2 krm salt

För att förenkla och spara tid kan du självklart använda färdig choklad från affären som du sedan smälter i ett vattenbad. Jag rekommenderar
i så fall en kakaohalt på minst 70% men notera att “vanlig choklad” inte är raw.

Topping

  • Använd till exempel frystorkade hallon för n färg, hackade mandlar eller kokos ingor.

GÖR SÅHÄR:

  • Kör mandlar i en matberedare till ett nt mjöl. Tillsätt vanilj, salt, sirap och kokossocker.
  • Kör till en jämn deg och ha till sist i kokosoljan. Forma till små bollar och lägg i kylen.
  • Smält kakaosmör på låg värme i ett vattenbad.
  • Vispa i kakao, sirap och salt till
    en helt jämn choklad. Smaka av, den ska smaka mörk choklad. Låt chokladen sjunka i lite i temperatur så att den blir lite mer trög ytande, för att den ska täcka mandelmassa- bollen bättre.
  • Doppa varje boll i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen. Doppa de eventuellt igen i chokladen för ett tjockare lager (men då behöver du mer choklad)
  • Toppa med till exempel frystorkade hallon. Bollarna håller en vecka i kylen och era månader i frysen. Går att ha framme på julbordet!
RÅVAROR FÖR RECEPTET